Skip to content

Over Excentel

Als onafhankelijk adviseur heeft Excentel sinds 2012 al vele ondernemingen mogen adviseren bij de aanbesteding en implementatie van ICT, communicatie en telecomoplossingen.

Expertise Centrum Telecom

Dit is Excentel

Excentel is van oudsher het Expertise Centrum Telecom. Als onafhankelijk adviseur heeft Excentel sinds 2012 al vele ondernemingen mogen adviseren bij de aanbesteding en implementatie van ICT, communicatie en telecomoplossingen. Wij zijn dwarskijkers met een ICT bril en kijken naar álle aspecten die passen bij uw communicatiebehoefte. Van contract tot budget, van implementatie tot beheer.

Wat wij doen

Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van communicatie- oplossingen en ICT.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is altijd helder en transparant zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Onze publicaties

Excentel wordt regelmatig gevraagd als deskundige op het gebied van ICT en communicatie.

Strategische oplossingen met een prijsbewuste focus

Onafhankelijk adviesbureau voor ICT oplossingen

Excentel helpt bij het oplossen van strategische telecom en ICT vraagstukken bij bedrijven, instellingen en organisaties. 

Telecom en ICT oplossingen

ICT, Telecom en Infrastructuur

Excentel is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in het oplossen van strategische telecom en ICT. Wij werken voor bedrijven, instellingen en organisaties, zowel in de private als public sector, waarbij we niet denken vanuit producten, diensten of providers maar úw bedrijfsproces centraal stellen. We beschikken over de kennis en ervaring om u van de benodigde informatie te voorzien of praktisch te ondersteunen. Onze ondersteuning en advisering is flexibel en professioneel zodat onze werkwijze naadloos aansluit bij wat uw organisatie nodig heeft.

De afgelopen jaren zijn er niet alleen tal van nieuwe communicatietechnieken bijgekomen, maar is ook de infrastructuur ingrijpend veranderd: door snelle internetverbindingen zijn zaken zoals de cloud, centralisering, thuiswerken en hosted diensten niet meer weg te denken. Bij het zoeken naar een nieuwe telecom of ICT communicatieoplossing is het een slimme zet om er een dwarskijker bij te betrekken. Iemand die weet wat er speelt in de markt en kennis heeft van de technische aspecten. Het liefst met ervaring op het gebied van juridische kwesties en gevoel voor commercie. Op dat moment bent u bij Excentel aan het juiste adres. Want wij zijn dwarskijkers met een ICT bril die zoeken naar een oplossing die werkt binnen uw héle organisatie.

Wij zoeken altijd de juiste verbinding

Waardevolle ICT oplossingen die bijdragen aan uw onderneming

Excentel is niet gebonden aan enig belanghebbend bedrijf. Hierdoor kunnen wij transparant werken, in nauwe samenwerking met uw organisatie.

Van contract tot budget, van implementatie tot beheer

Excentel levert waardevolle communicatieoplossingen die bijdragen aan uw bedrijfsresultaat. Wilt u weten of uw organisatie kan besparen op telefonie of infrastructuur? Bent u op zoek naar een manier om meer inzicht in uw kosten te krijgen? Of zoekt u een oplossing voor uw ICT of communicatieprobleem? Heeft u vragen over de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en wat deze voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Excentel in de praktijk

Excentel heeft ruime ervaring met aanbestedingsprojecten, leveranciersselectie en technische advisering op het gebied van:

 • Mobiele, vaste telefonie (VaMo) en Voip
 • Infrastructuur
 • Bedrijfs(cloud)telefonie en communicatie
 • Bedrijfsnetwerken WAN/SD-WAN/MPLS/LAN
 • Telecom Expense Management en serviceovereenkomsten (SLA)
 • Hosted en Cloud diensten
 • Zorg oplossingen

Wat Excentel voor u kan doen, is het volgende:

 • Inventariseren van installed base
 • Opstellen plan van aanpak
 • Schrijven van offerte aanvraag, Request for Proposal
 • Evaluatie van offerte
 • Opstellen van gebruikersbeleid
 • Begeleiding contractonderhandelingen
 • Definitie van wensen en eisen, opstellen scenario’s
 • Opstellen van inkoop- en leveranciersbeleid
 • Kostenanalyse en -reductieprogramma’s
 • Begeleiding implementaties en changes

Excentel helpt u graag en zorgt daarbij voor de benodigde kennis zodat u het de volgende keer zelf kunt doen. Of bijna zelf. Sluit dit aan bij wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. Is het nu niet precies wat u zoekt, dan horen wij dat ook graag. Vaak vinden we in overleg alsnog een passende oplossing.

ICT advies voor uw bedrijf nodig?

Interesse in telecom en ICT en telecom advies voor uw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!