Skip to content

Wat wij doen

Excentel geeft advies en ondersteunt u op het gebied van communicatieoplossingen en ICT. Wij weten wat er speelt in de markt en kennen de technische en commerciële aspecten en ontwikkelingen.

ICT beheersbaar, inzichtelijk en betaalbaar

Allround Telecom en ICT advies

Excentel geeft advies en ondersteunt u op het gebied van communicatieoplossingen en ICT. Wij weten wat er speelt in de markt en kennen de technische en commerciële aspecten en ontwikkelingen. Daarnaast weten wij hoe wij contracten en abonnementen moeten interpreteren en hebben wij een goed gevoel voor commercie. Voor allround ICT advies bent u bij Excentel aan het juiste adres.

Kostenbesparing
Telefonie

De telecommarkt is complex en weinig transparant. Hoe vindt u de beste deal voor uw onderneming?

Telecom Expense Management

Met TEM houdt u grip op de kosten en kunt inspelen op veranderingen binnen uw organisatie. 

Unified
Communications

Lokaal of in de cloud zorgen voor een gebundelde communicatie- en samenwerkingsomgeving.

Verbetering ICT infrastructuur

Een solide infrastructuur is de fundering van uw ICT en dient aan alle wensen te voldoen.

Implementatie- en Change begeleiding

Creëer draagvlak en biedt training aan gebruikers bij implementatie van nieuwe systemen.

Hierbij kunnen wij u helpen

Van kostenbesparing tot optimale ICT begeleiding

Of u nu de kosten inzichtelijk wilt maken, een nieuwe communicatieoplossing wilt  implementeren of de aanbesteding uit handen wilt geven: Excentel helpt u graag.

Telecom en ICT oplossingen

Kostenbesparing Telefonie

U zoekt een kostenefficiënte oplossing voor uw zakelijke (mobiele) telefonie. Maar de telecommarkt is complex en weinig transparant. Hoe vindt u de beste deal voor uw organisatie? Waarschijnlijk maakt u op basis van een schatting uw keuze. Grote kans dat de kosten dan hoger uitvallen dan beoogd. Excentel heeft de tools in huis om het juiste abonnement te kiezen. Wij rekenen aan de hand van uw huidige belprofiel bij welke telecomprovider u met welk abonnement het goedkoopst uit bent. Zo bent u ervan verzekerd dat u de provider en het abonnement kiest dat bij uw organisatie past.

Telecom Expense Management

Tijdens de contractperiode wilt u inzicht en controle houden. Misschien groeit uw organisatie, krijgt u klanten in het buitenland of wilt u dat meer medewerkers mobiel bereikbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat uw contract flexibel is. Zo kunt u gedurende de looptijd zonder onnodige kosten onderdelen van het contract aanpassen. Met Telecom Expense Management krijgt u inzicht in telefoniegegevens, onderliggende contracten en aanwezige hardware. U houdt grip op de kosten en kunt snel inspelen op veranderingen binnen uw organisatie. Voor aanschaf van de juiste TEM-applicatie is het noodzakelijk eerst uw behoeften inzichtelijk te maken. Gezien de vele leveranciers kan het zelfs raadzaam zijn om een Request for Proposal (RfP) traject op te starten. Excentel helpt u hierbij. Wij hebben de ervaring en expertise om u hierin optimaal te begeleiden.

Unified Communications

De juiste communicatiestructuur zorgt voor betere bereikbaarheid en maakt uw bedrijfsvoering efficiënter en productiever. Unified Communications (UC) is de technische integratie van diverse vormen van communicatie. UC-oplossingen zorgen voor een gebundelde communicatie- en samenwerkingsomgeving, lokaal of in de cloud. Eenvoudig te bedienen door uw gebruikers en makkelijk te beheren door uw IT-afdeling. Een succesvolle UC-oplossing is maatwerk. Na een grondige oriëntatie en analyse kan Excentel in kaart brengen hoe UC bijdraagt aan uw bedrijfsefficiency, arbeidsproductiviteit en kostenbesparing. De ruime kennis van Unified Communications stelt Excentel in staat om de juiste UC-oplossing voor uw organisatie te vinden en te implementeren.

Verbetering ICT infrastructuur

U wilt dat uw medewerkers thuis kunnen werken, overal bij hun bestanden kunnen of altijd kunnen communiceren op de manier die bij hen past? Excentel zorgt dat uw ICT infrastructuur in staat is om aan alle wensen te voldoen. Een solide infrastructuur is immers de fundering van uw ICT. Maar nieuwe applicaties of methodieken vragen vaak om de nodige aanpassingen. Hierbij kunt u denken aan projectmatige vernieuwing of vervanging van servers, switches of gedeelde opslag. Excentel weet welke aanpassingen er gedaan moeten worden om uw ICT infrastructuur up to date te houden en adviseert u graag hoe u uw ICT infrastructuur kunt verbeteren.

Implementatie- en change begeleiding

Eenmaal gekozen voor een passende oplossing, kan Excentel u ondersteunen bij de implementatie of u deze volledig uit handen nemen. Implementatie van een nieuw systeem of oplossing gaat vaak gepaard met veranderingen in werkprocessen, methodieken en gebruikershandelingen. Een onmisbaar onderdeel van een goede implementatie is het creëren van draagvlak voor de komende veranderingen en training van de gebruikers. Om zorg te dragen voor een soepele implementatie is projectmanagement aan de zijde van de organisatie onmisbaar. De projectmanager toetst constant of de ontwikkelingen binnen het project nog steeds in lijn zijn met de doelstellingen in de business case. Excentel kan u hierin bijstaan zodat het project binnen de gestelde tijdsplanning, kwaliteitsnormen en budget wordt opgeleverd.

ICT advies voor uw bedrijf nodig?

Interesse in telecom en ICT en telecom advies voor uw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!